Karamelliserad mjölk / Dulce de leche

Gör Dulce de leche enkelt själv

Det är enkelt att själv göra karamelliserad mjölk / Dulce de leche om man köper en konservburk kondenserad mjölk. Gör så här:

1.Ta bort etiketten från konservburken med kondenserad mjölk.
2.Lägg burken i en stor kastrull med vatten som ska täcka hela burken ordentligt under hela koktiden.
3.Koka upp och låt koka ca 3 timmar, sänk värmen men inte mer än att det fortfarande kokar. Vattnet ska täcka hela tiden så fyll på om det behövs.
4.Skölj burken i kallt vatten. Låt sedan burken svalna helt innan du öppnar den.
5.Tips: Koka gärna flera konservburkar samtidigt beroende på storlek på kastrull. Det går bra att koka långt i förväg innan de ska användas. Förvarar du de färdigkokta burkarna i kylskåp håller de sig minst ett halvår.

Lägg till en kommentar